Tel.:
+36 (52) 362 165
class="mailIcon" href="mailto:uh!pont!muezumiakscob!kukac!ofni">E-mail:
uh!pont!muezumiakscob!kukac!ofni
Cím:
4200 Hajdúszoboszló,
Bocskai u. 12.
HUN ENG
FacebookInstagramYouTube
Látogatóinknak Kiállítások Múzeumpedagógia Rólunk Hírek

HOSSZABBÍTANAK A HAJDÚK!

naptár2023. január 20.

Az eredetileg január 22-ig nyitva tartani tervezett kiállítás olyan népszerű a vásárlók körében, hogy négy nappal tovább, január 26-ig lesz látható a bevásárlóközpontban. 

Az első héten 40 iskolai csoport és napi több mint 1000 látogató kereste fel a Fejedelmi Kincstár című kiállítást, amely Bocskai István fejedelem koronájának és jogarának nemes és hiteles másolatait mutatja be. Az 500 eredeti drágakővel díszített korona nemcsak gyönyörű, de a története is nagyon izgalmas. 

Ezt is megismerhetik azok az iskolai csoportok, akik részt vesznek a kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokon. Emellett felpróbálhatják a hajdúk viseleteit és kézbe vehetik fegyvereiket is. A játékos, interaktív történelemóra már a múlt héten is teltházzal ment, s olyan népszerű volt az iskolák körében, hogy többször párhuzamosan is kellett foglalkozásokat tartani. A túljelentkezés miatt a FÓRUM a jövő héten is várja a csoportok időpontfoglalásait a 9.00 és 15.00 óra közötti időszakban. 

Szerdán a múzeum hagyományőrző bemutatója, a „Hajdú őrjárat” is sokak kíváncsiságát felkeltette. A Bocskai „elit katonáit”, vagyis a kék darabontokat megidéző hagyományőrzők a hajdúk korhű viseletében és fegyverzetében, zenélve masíroztak végig a bevásárlóközponton, hogy felhívják a figyelmet a Bocskai-koronát bemutató kiállításra. A rendhagyó flashmob elérte célját, mert hosszú sor alakult ki a kiállítási pavilon előtt. Valószínűleg így lesz ez a pénteki (16.30) és a vasárnapi (13.00) előadáson is. 

Nem véletlen tehát a hosszabbítás, hisz egy rendkívüli műkincs megtekintésére és történelmünk egy dicső korszakának a megismerésére nyílik lehetősége mindazoknak, akik felkeresik a FÓRUM-ban lévő kiállítást a január 26-ig.

 

Vissza a hírekhez
2024 © Bocskai István Múzeum Minden jog fenntartva
Készítette:
WebDeb.hu
xxxx